27. 9. 2008

Smažená vločková polévka

  • ½ lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 5 lžic ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 2 hrsti kořenové zeleniny nakrájené na tenké nudličky (může být mražená na svíčkovou)
  • několik stonků z petrželky
  • hrst sekané petrželky
  • sůl
  • pepř
Na másle a oleji necháme zpěnit kostičky cibule, přidáme vločky a smažíme, dokud nezačnou mírně zlátnout. Na smaženinu klepneme vejce a za stálého míchání necháme zatuhnout do hrudek, zalijeme vřelou vodou a přihodíme bujón, zeleninu a stonky. Jakmile se začne polévka vařit, přihodíme do ní sekanou petrželku, dosolíme, mírně opepříme a stáhneme z ohně.

Žádné komentáře: