27. 9. 2008

Polská polévka ze sterilované řepy

  • 100 g slaniny i více
  • 3 větší brambory
  • kmín
  • sůl
  • 1 malá sklenice sterilované řepy
  • 3 stroužky česneku
  • 1 klobása
  • 1 vařené vejce na porci

Slaninu pokrájíme a osmažíme. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, sůl a kmín, vodu a vaříme asi 10 minut. Pokrájíme si česnek a klobásu na tenké plátky. Do hrnce přidáme řepu i s částí šťávy podle chuti, povaříme a pokud chceme polévku zahustit, část ve větší zavařovací sklenici rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme zpět. Vložíme česnek a klobásu a necháme přejít varem, případně dosolíme.

Do talířů rozkrájíme vajíčka a zalijeme polévkou.

Žádné komentáře: