- 1 uzené koleno
- 2 bobkové listy
- 1 lžička celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 cibule
- 2 brambory
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 500 g sáček kysaného zelí
- 1 plechovka velkých bílých fazolí ve slaném nálevu
- hrst sušených hub
- 3-4 lžičky cukru
Koleno s kořením uvaříme do měkka a maso pak nakrájíme na malé kousky. Zvlášť uvaříme vymačkané pokrájené kysané zelí v troše vody. Mezitím, co maso před krájením chladne, vyndáme z vývaru koření, hlavně bobkové listy a nové koření a vhodíme do něj houby a nakrájenou zeleninu (cibuli, brambory, mrkev, celer a petržel) a vaříme asi 10 minut. Do hotové polévky přidáme fazole, maso a zelí bez vody a minutku povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme cukr podle chuti. Polévky je velký hrnec a je hodně hustá.
Žádné komentáře:
Okomentovat