27. 9. 2008

Čabraka

  • 1 uzené koleno
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 500 g sáček kysaného zelí
  • 1 plechovka velkých bílých fazolí ve slaném nálevu
  • hrst sušených hub
  • 3-4 lžičky cukru

Koleno s kořením uvaříme do měkka a maso pak nakrájíme na malé kousky. Zvlášť uvaříme vymačkané pokrájené kysané zelí v troše vody. Mezitím, co maso před krájením chladne, vyndáme z vývaru koření, hlavně bobkové listy a nové koření a vhodíme do něj houby a nakrájenou zeleninu (cibuli, brambory, mrkev, celer a petržel) a vaříme asi 10 minut. Do hotové polévky přidáme fazole, maso a zelí bez vody a minutku povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme cukr podle chuti. Polévky je velký hrnec a je hodně hustá.

Žádné komentáře: