23. 9. 2008

Pomazánka s nepovznášejícím názvem zmiňujícím sv. Kiliána, patrona Přeštic

  • 100 g proleželých syrečků nebo (pro slabší povahy) taveného sýra, jenž plně dostačuje
  • 1 malé olejovky i s olejem, pokud možno bez šupin :-)
  • 40 g másla
  • 2 vařená vejce, jemně nastrouhaná
  • 1 cibule, jemně pokrájená
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl
  • pár špetek mletého chilli
Vše rozetřeme do jemné pasty, a pokud je čas, necháme v dobře uzavřené nádobě rozležet do druhého dne. Jakmile je nádoba otevřena, dojde člověku originální název tohoto kulinářského přípravku tak nějak sám sebou. Zní totiž: Kiliánovo hovno.

Když se otřepeme, mažeme na chléb a důkladně zapíjíme pivkem.

Žádné komentáře: