- 300 g rybího filé bez kostí nebo krabích tyčinek
- 200 g ochucené majonézy
- 1 mrkev
- kousek celeru o velikosti mrkve
- sůl
- citrón k podávání
Filé uvaříme ve slané vodě, vychladíme a naškrabeme. Pokud použijeme krabí tyčinky, bude výsledná chuť trochu jiná, ale někomu to tak může chutnat lépe a s tyčinkami je méně práce. Já je jenom hodím do horké vody a za chvíli zas vytáhnu a oloupu. Tyčinky se nakrájí na jemné plátky.
Do chladného masa přidáme majonézu a syrovou zeleninu nastrouhanou najemno a přisolíme. Podáváme s plátky veky a s dílky citrónu. Nejlépe je, když si každý pečivo namaže a pokape citrónem sám, aby chlebíčky nezvlhly. Pokud je připravujeme dopředu, je potřeba napřed plátky veky namazat máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat