23. 9. 2008

Islandský salát

  • 300 g rybího filé bez kostí nebo krabích tyčinek
  • 200 g ochucené majonézy
  • 1 mrkev
  • kousek celeru o velikosti mrkve
  • sůl
  • citrón k podávání

Filé uvaříme ve slané vodě, vychladíme a naškrabeme. Pokud použijeme krabí tyčinky, bude výsledná chuť trochu jiná, ale někomu to tak může chutnat lépe a s tyčinkami je méně práce. Já je jenom hodím do horké vody a za chvíli zas vytáhnu a oloupu. Tyčinky se nakrájí na jemné plátky.
Do chladného masa přidáme majonézu a syrovou zeleninu nastrouhanou najemno a přisolíme. Podáváme s plátky veky a s dílky citrónu. Nejlépe je, když si každý pečivo namaže a pokape citrónem sám, aby chlebíčky nezvlhly. Pokud je připravujeme dopředu, je potřeba napřed plátky veky namazat máslem.

Žádné komentáře: