23. 9. 2008

Tvarohová pomazánka na chleba


250 g měkkého tučného tvarohu
100 - 200 g ochucené majonézy (podle jakosti tvarohu)
(sůl)

Pokud máme tvaroh ve vaničce, který už je ušlehaný, jde to prakticky samo. Pokud máme ten hustší, kterému se říká tvaroh na pečení nebo prostě měkký tvaroh balený v papíru, je třeba jej napřed trošku rozetřít nebo rozšlehat ponorným mixérem.
Když tyhle dvě věci, tvaroh a majonézu, smícháme a osolíme, už takhle je to dobrota, ale můžeme přidat ještě něco (ale ne všechno najednou):
  • kus nahrubo nastrouhané nivy
  • na kostičky nakrájenou červenou rajčinovou papriku a kousek okurky bez jadérek
  • 2 lžíce posekaných kaparů bez nálevu
  • 1 lžíci paprikového protlaku
  • 1 lžíci rajského protlaku, 1 lžičku paprikového protlaku, 2 lžíce nakrájených oliv
  • 2 lžíce křenu (i konzervovaného)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrubě nastrouhané jablko a 100 g hrubě nastrouhaného eidamu
  • 3 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky, 2 lžičky plnotučné hořčice
  • celou okurku bez jadérek nakrájenou na kostičky, 1 stroužek drceného česneku
  • sekaný kopr

Žádné komentáře: