Hned na začátek rada: pokud nemáte pomalý hrnec, kupte si jej a vyzkoušejte moje recepty.
Pokud tohle neberete, platí, že všechny recepty v rubrice "pomalý hrnec" lze jednoduše transformovat pro použití buď v klasické troubě nebo pro úpravu dušením v obyčejném kastrolu.
Pokud tohle neberete, platí, že všechny recepty v rubrice "pomalý hrnec" lze jednoduše transformovat pro použití buď v klasické troubě nebo pro úpravu dušením v obyčejném kastrolu.
Taková úprava je samozřejmě o něco pracnější, ale přináší velmi dobré výsledky, pokud dodržíme všeobecně známé postupy, zejména:
- před dušením maso osmahneme, cibuli či zeleninu též a podlijeme
- přidáme ingredience
- při úpravě v troubě pečeme přibližně polovinu doby přikryté, pak odkryjeme (nebo jak jsme zvyklí), podléváme
- pokud dusíme v rendlíku, maso pravidelně podléváme a kontrolujeme
- pokud je třeba zaprášit moukou, alespoň 1x necháme ke konci úpravy vysmažit na tuk, zaprášíme, podlijeme a provaříme (místo zahušťování instantní jiškou, které doporučuje většina receptů v PH)
Prostě vaříme tak, jak jsme zvyklí odjakživa.
Nenechte se odradit, tím, že pomalý hrnec nevlastníte a pochutnejte si i bez něj!
Žádné komentáře:
Okomentovat