22. 9. 2008

Pokud nemáte pomalý hrnec, čtěte zde

Hned na začátek rada: pokud nemáte pomalý hrnec, kupte si jej a vyzkoušejte moje recepty.
Pokud tohle neberete, platí, že všechny recepty v rubrice "pomalý hrnec" lze jednoduše transformovat pro použití buď v klasické troubě nebo pro úpravu dušením v obyčejném kastrolu.

Taková úprava je samozřejmě o něco pracnější, ale přináší velmi dobré výsledky, pokud dodržíme všeobecně známé postupy, zejména:

  • před dušením maso osmahneme, cibuli či zeleninu též a podlijeme
  • přidáme ingredience
  • při úpravě v troubě pečeme přibližně polovinu doby přikryté, pak odkryjeme (nebo jak jsme zvyklí), podléváme
  • pokud dusíme v rendlíku, maso pravidelně podléváme a kontrolujeme
  • pokud je třeba zaprášit moukou, alespoň 1x necháme ke konci úpravy vysmažit na tuk, zaprášíme, podlijeme a provaříme (místo zahušťování instantní jiškou, které doporučuje většina receptů v PH)

Prostě vaříme tak, jak jsme zvyklí odjakživa.

Nenechte se odradit, tím, že pomalý hrnec nevlastníte a pochutnejte si i bez něj!

Žádné komentáře: