28. 9. 2008

Placičky ze zbytků (kuřecího) masa


Na placičky potřebujeme:

3 kuřecí skelety (prodávají se balené po třech na polévku) nebo přiměřené množství zbytků z pečeného nebo vařeného kuřete neb jiného zvířete, i kousky kůže

marináda:

  • 1 kostka bujonu
  • 2 lžíce horké vody
  • 4 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžíce solamylu
  • 3 malé cibulky na kolečka nebo nať z cibule, mladá cibulka apod.

Skelety uvaříme a vyndáme z polévky. Když trochu vystydnou, obereme je, maso rozebereme na nitky a kůži rozsekáme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud máme zbytky masa, může být jakékoli, rozsekáme je nadrobno nebo také rozebereme. Přidáme kostku bujónu rozetřenou s 2 lžícemi horké vody, nebo jen nastrouhanou, olej, cibuli, vejce a solamyl. Vše promícháme.
Lžící vkládáme hromádky na suchou pánev a roztlačíme na malé placičky. Pokud nemáme nepřilnavou pánev, smažíme samozřejmě na tuku.

Jsou výborné na chleba nebo tousty i k bramborové kaši.

Žádné komentáře: