22. 3. 2014

Placičky na čínský způsob


600 g kuřecího masa, vepřové kýty nebo karé
3 vejce
4 lžíce Solamylu
1 lžička pepře
1,5 lžičky papriky
1,5 lžičky chilli
1,5 lžičky kari
2 lžičky soli
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce worcesterové omáčky
4 lžíce oleje
6 malých cibulí nakrájených na tenká kolečka nebo půlkolečka
Maso je třeba rozkrájet na co nejmenší kostičky. Nejlepší je, když je umeleme na masovém mlýnku skrz 8 mm matrici. Mlýnek je ideální pro zpracování masa ze stehen, které se nožem dost obtížně pižlá a přitom je na placičky nejlepší.
Do mísy s masem přidáme všechny ostatní přísady a rozmícháme.
Vzniklou směs je dobré, ale nikoli nutné, nechat uležet v lednici několik hodin. Lepší je, když se uleží do druhého dne, ale vydrží v pohodě i dva dny, takže se tohle jídlo hodí, když je potřeba připravit něco dopředu.
Lžící vkládáme na pánev do trochy oleje hromádky, které roztlačíme na malé tenčí placičky. Smažíme je z obou stran do zlatova.
Podáváme teplé s kaší, studené na chlebu.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Díky za připomenutí, musím udělat. Výborné jídlo. Jindra

am řekl(a)...

dnes byly z karé, jsou takové víc kousací, ale výborné