3. 11. 2013

Zelená: Maďarská hrášková polévka

3 lžíce oleje
1 lžíce másla
4 lžíce polohrubé mouky
350 g (mraženého) zeleného hrášku
sůl
1 -2 lžičky cukru


Olej, máslo a mouku necháme zpěnit a ihned zalijeme třemi hrnky studené vody a rozšleháme. Povaříme na hustotu přesnídávkové polévky, možná trochu doředíme, a vsypeme hrášek. Krátce povaříme a polévku odstavíme.

Při dochucování polévku napřed dostatečně osolíme, ochutnáme, a pokud je už dost slaná, přidáme trochu cukru, tak aby výsledná chuť byla příjemně sladkoslaná.
Pokud chceme polévku krémovou, rozmixujeme ji ponorným mixérem.
V Maďarsku se podává bílá s celým hráškem.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Už se na ní chystám :) Jindra

am řekl(a)...

Ahoj Jindro, jsem ráda, že jste tu :-)