- 1 konzerva čočky ve slaném nálevu - 400 g (nebo 240 g uvařené čočky)
- 1 cibule nebo kousek pórku
- 1 mrkev - přibližně jako cibule
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce kari
- pepř
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 vejce
- 3 lžíce strouhanky
Čočku necháme dobře okapat. Nakrájíme cibuli, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme solamyl, kari, pepř, omáčku a vejce a promícháme. Pak opatrně přidáváme po lžících strouhanku, nejdříve raději méně a chvíli počkáme, přidat se dá vždycky, těsto se nesmí drobit. Lžící nabíráme hromádky pružné směsi a vkládáme na rozpálenou pánev do horkého oleje. Osmažené karbanátky jsou výborné s čerstvým rajčatovým salátem.
Nálev z čočky se hodí jako přídavek do polévky.
Žádné komentáře:
Okomentovat