28. 9. 2008

Karbanátky z čočky

  • 1 konzerva čočky ve slaném nálevu - 400 g (nebo 240 g uvařené čočky)
  • 1 cibule nebo kousek pórku
  • 1 mrkev - přibližně jako cibule
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 lžíce kari
  • pepř
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce strouhanky

Čočku necháme dobře okapat. Nakrájíme cibuli, mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme solamyl, kari, pepř, omáčku a vejce a promícháme. Pak opatrně přidáváme po lžících strouhanku, nejdříve raději méně a chvíli počkáme, přidat se dá vždycky, těsto se nesmí drobit. Lžící nabíráme hromádky pružné směsi a vkládáme na rozpálenou pánev do horkého oleje. Osmažené karbanátky jsou výborné s čerstvým rajčatovým salátem.

Nálev z čočky se hodí jako přídavek do polévky.

Žádné komentáře: