27. 3. 2010

Kakaová buchta z MW - hotová za 15 minut


1 šálek mouky (200 ml)
2 lžíce kakaa
3/4 balíčku prášku do pečiva
1/2 šálku cukru
1/2 šálku oleje
1/2 šálku mléka
1 vejce

V míse smícháme suché přípravy a uděláme důlek. Do něj vlijeme olej, mléko a vejce a promícháme.
Těsto rozetřeme do skleněné koláčové formy vyložené papírem a vlníme 8 minut naplno (800 W) a pak necháme 3 minuty dojít, opatně vyjmeme i s papírem a necháme vystydnout na mřížce.
Vychladlý koláč vrátíme zpět do formy, přičemž opatrně odstraníme papír. Stačí i jen odstřihnout po stranách a dno ponechat.
Do těsta můžeme přidat 2-3 lžíce suchých i "mokrých" přísad. Například: strouhané ořechy, rum, mák, víno, ovocný sirup, perníkové koření, apod.
Navrch aplikujeme marmeládu a šlehačku (není nutné).
Před aplikací krému či polevy na koláč je vhodné jej důkladně pokapat nějakou aromatickou tekutinou, např. likérem, kávou či ovocnou šťávou.


karamelový krém:

250 ml šlehačky
50 g másla
2 lžičky cukru
70 - 100 g tofé

Vše svaříme minimálně 6 hodin předem, vychladíme v lednici a našleháme.
Tofé viz: Banoffi pie.

Žádné komentáře: