27. 9. 2008

Gulášová polévka z mletého masa

3 lžíce oleje nebo sádla
300 g mletého hovězího masa
hrst cibule
1 lžíce sladké papriky
1 lžička kmínu
4 brambory
pepř
1 lžíce majoránky
3 lžíce tmavé instantní jíšky

Maso osmažíme na tuku spolu s cibulí pokrájenou na kostičky. Kousky dobře rozdělíme vařečkou. Pokud máme cibuli sušenou, přidáme ji až po osmažení masa. Maso pak zasypeme paprikou a kmínem, zamícháme a zalijeme litrem vody. Oloupeme a rozkrájíme brambory a přidáme do polévky.
Vaříme čtvrt hodiny, pak přidáme pepř a majoránku a rozmícháme jíšku. Nakonec můžeme trochu rozšťouchat brambory a povrch ještě zaprášit trochou papriky. Necháme odstát pod pokličkou alespoň čtvrthodinku.

Žádné komentáře: