19. 10. 2008

Chlupaté knedlíky z rohlíků a brambor



na 1 knedlík:

1 střední syrový brambor
1 rohlík
malá špetka soli









Rohlíky rozkrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm a vsypeme do mísy.
Brambory najemno nastrouháme do rohlíků. Osolíme a zpracujeme v tuhé těsto. Ze začátku to může vypadat, že se bude směs drobit, ale po chvilce se spojí.

Tvoříme příslušný počet kulatých knedlíků, které zavaříme do vroucí vody.






Vaříme přibližně čtvrt hodiny, pak jeden knedlík vyndáme a vyzkoušíme, zda je už uvařený, což se pozná na středu. Pokud není, vhodíme jej zpět a vaříme ještě pár minut.

Hodí se hlavně k vepřové se zelím. Jsou výborné a nerozvaří se.


Žádné komentáře: