27. 9. 2008

Chlebová polévka – něco, co jste ještě nejedli a je to dobré

Byly časy, kdy by do mě nikdo chlebovou polívku nedostal. Ty doby jak vidno už dávno minuly, jakož i mnoho dalších dob a jestli jste tedy k chlebové polévce už také dorostli, tak ji na sobě vyzkoušejte.
  • 2 krajíce chleba
  • 1 kostka bujónu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 pórek
  • 1-3 vejce
  • pepř
  • sůl
  • hrst sekané petrželky
Vezmeme chléb, vůbec nevadí docela tvrdý nebo samé kůrky, hlavně to musí být klasický český kváskový chléb (jako Šumava), nakrájíme jej na kostičky a rozvaříme ve vodě. Trvá to tak čtvrthodinku. Rozvařený chleba rozšleháme metlou a přidáme do něj bujón. Mezitím si na pánvi na oleji a másle necháme zesklovatět pórek nakrájený na kolečka. Přidáme ho do polévky a zamícháme. Vlijeme rozšlehaná vejce a zamícháme. Dosolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.

Žádné komentáře: