20. 2. 2010

Terina

700 g mletého libového vepřového masa
2 lžíce osmažené cibulky
2 lžíce solamylu
2 vejce
sůl
pepř
1/4 muškátového oříšku
1 lžička sušeného česneku
150 ml mléka
hrst krájené pažitky

250 g kuřecích prsíček
100 g jater
70 g slaniny

100 g plátkové slaniny

Prvních 10 surovin smícháme na těsto. Prsíčka, játra a slaninu nakrájíme na kostky 1 - 2 cm, podle vlastní úvahy a vmícháme do těsta. Formu 11 x 26 cm (na chlebíček) vyložíme plátky slaniny a naplníme hmotou. Navrch také poklademe slaninou.
Formu vložíme do suchého pekáče, který zakryjeme druhým a vložíme do trouby zapnuté na minimum (plyn) nebo 130 °C u elektrické. Pečeme 3:30 hodiny bez otvírání trouby. Hotovou terinu necháme ve formě vychladnout a pak uložíme v lednici. Studenou vyklopíme a krájíme na plátky.

Žádné komentáře: