15. 7. 2011

Kuřecí salát

Salát připravujeme z vařeného, restovaného, pečeného nebo grilovaného kuřete. Pokud připravujeme maso na pánvi, jsou nejlepší prsíčka, jinak vyhovuje kterýkoli kousek i obraný od kosti. Jako rychlá varianta výborně poslouží také koupené grilované kuřátko.
Při přípravě čerstvého masa postupujeme takto: maso nakrájíme na drobné kostičky, osolíme a opepříme je a na oleji opečeme do zlatova. Necháme je vystydnout v míse a potom smícháme s ostatními ingrediencemi.
Jako zálivka se hodí: smetana, kysaná smetana, majonéza i koupený dresink, vždy pokud možno v nějaké kombinaci s převahou bílého jogurtu.
Podle zkušeností jsou chutnější saláty, které neobsahují příliš mnoho ingrediencí. Kromě zálivky, pochutin a kuřete je tedy možno doporučit pouze 2 - 4 další komponenty.

Potřebujeme:
3 - 4 kuřecí prsa nebo 1 celé kuře, olej.....


Kuřecí salát s ledovým salátem a ananasem

1/2 hlavičky ledového salátu
1/2 hrnku pokrájeného čerstvého ananasu
sůl
pepř
3 - 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
1 - 2 vrchovaté lžíce ochucené majonézy


Kuřecí salát s ředkvičkami, sýrem a hrozny

10 ředkviček
100 g eidamu nebo jiného sýra podle chuti (i niva) pokrájeného na kostičky
2 hrsti kuliček hroznového vína
pokrájených a bez jadérek
sůl
pepř
4 vrchovaté lžíce kysané smetany


Kuřecí salát se sýrem, celerem a jablkem

100 g měkkého sýra (Blaťácké zlato) pokrájeného na kostičky
1/2 hrnku celeru sterilovaného ve sladkokyselém nálevu
1 sladké jablko pokrájené na kostičky
sůl
pepř
3 - 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
5 lžic šlehačky


Kuřecí salát s hráškem nebo kukuřicí a žampiony

1 hrnek mraženého orestovaného hrášku nebo kukuřice
1/2 hrnku čerstvých pokrájených a na oleji orestovaných žampionů
kousek červené papriky na kostičky
sůl
pepř
3 - 4 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
citrónová šťáva

Žádné komentáře: