22. 3. 2009

Sahleb


150 ml mléka
30 g práškového sahlebu
špetka koření

Sahleb je laskomina přicházející ze středního východu. Sladký nápoj vyrobený z mouky z kořene orchideje byl znám již starým Římanům.
Příprava je úplně jednoduchá. Do misky nalijeme mléko, zašleháme prášek a vložíme do mikrovlnky. Jakmile nápoj vzkypí, je hotový, ale během přípravy je lepší jej ještě alespoň jednou prošlehat. V šálku jeho povrch poprášíme špetkou skořice. Já dávám směs koření od Antonína "Sladké pečení s vanilkou".

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

když jej dáte do mikrovlnky,tak zničíte všechny výživové hodnoty nápoje....doporučuju rendlík a plotnu :)

am řekl(a)...

jak to myslíte "výživové hodnoty"?