29. 3. 2009

Krupicové knedlíky


500 ml mléka
60 g másla
špetka soli
200 g hrubé krupice
2 vejce

Do rendlíku dáme vařit mléko s máslem a solí. Jakmile se začne vařit, tenkým pramínkem vmícháme krupici a mícháme, dokud se neutvoří koule, která se nechytá nádoby. Necháme ji vstydnout, a když je vlažná, vmícháme obě vejce. Jde to dobře elektrickým šlehačem s metlami. Vznikne hrudkovitá hmota, kterou rovnoměrně uplácáme na prkénko a rozkrájíme na kostky. Tyto kostky již lze rovnou zavařit. Kdo chce, ukoulí z nich koule nebo tvaruje noky. Jakmile zavařené noky vyplavou, jsou hotové. Vložíme je do mísy spolu s trochou oleje, aby se neslepily a byly pěkné.
Jsou výborné k lehkým minutkovým smetanovým omáčkám nebo i nasladko.

Žádné komentáře: