13. 5. 2012

Čínská polévka s kuřecími noky



na polévku:

1 litr vývaru
1 mrkev
kousek pórku
hrst rýžových nudlí

na noky:

1 kuřecí prsíčko
1 vejce
2 lžíce olivového oleje
1 lžička koření (pepř, kari, bylinky - podle chuti)
sůl

Maso pokrájíme a vše rozsekáme v robotu na jemnou fáš (můžeme použít i zmrzlý kousek). Škrob není nutný.
Masové těsto přendáme do pevnějšího umělohmotného sáčku. Odstřihneme růžek cca 2 cm a vymačkáváme do vroucího vývaru, přičemž jednotlivé kousky odsekáváme nožem.
Vaříme v polévce 5 minut a pak přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájený pórek a hrst skleněných nudlí a necháme už jen přejít varem.

Žádné komentáře: