7. 2. 2008

Bábovka s kandovaným ovocem


šálek: 200 ml

125 g másla1 šálek krupicového cukru
3 vejce
šťáva z 1/2 citrónu
2 šálky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 - 3 hrsti pokrájeného různobarevného kandovaného ovoce

na šlehačkovou polevu: 

200 ml šlehačky
moučkový cukr na posypání

Máslo a cukr ušleháme a postupně vešleháme vejce, jedno po druhém. Pak postupně přidáme mouku s práškem a nakonec vmícháme ovoce.
Pečeme ve vymazané a vysypané formě. Na plynu: na velmi mírno 40 minut.
Ještě hodně teplou bábovku můžeme potřít ušlehanou šlehačkou a přes sítko pořádně pocukrovat. Šlehačka se do bábovky vpije a cukr vytvoří měkkou polevu.

Žádné komentáře: