800 g hovězího zadního masa nakrájeného na hranolky
2 rovné lžíce dijonské hořčice
1 lžička kmínu nebo mahá (velmi lahodné koření)
pepř, sůl
1-2 konzervy po 400 ml krájených žampionů nebo restované lesní houby, žampiony
na směs:
200 ml vody či vývaru2 rovné lžíce dijonské hořčice
1 lžička kmínu nebo mahá (velmi lahodné koření)
pepř, sůl
na dokončení:
200 ml šlehačky1-2 konzervy po 400 ml krájených žampionů nebo restované lesní houby, žampiony
3 malé pokrájené sladkokyselé okurky nebo sklenička kaparů bez nálevu (jak kdy a podle chuti)
Podle vlastního názoru a chuti můžeme recept doplnit i dalšími ingrediencemi, bez nichž si mnozí tento pokrm neumí představit. Jsou jimi:
Podle vlastního názoru a chuti můžeme recept doplnit i dalšími ingrediencemi, bez nichž si mnozí tento pokrm neumí představit. Jsou jimi:
- 1 lžíce rajčatového protlaku (dává se do základní směsi)
- sklenka bílého vína (dává se do základní směsi místo vody, pokud nepoužijeme okurky a s menším množstvím hořčice)
- 150 ml kelímek kysané smetany do omáčky nebo k ní
- citrón
Beef Stroganoff nebo prostě Stroganoff se v tuzemsku obvykle podává s těstovinami nebo rýží, což nedoporučuji. Bohužel obvykle stejně nebývá moc jedlý, protože v našich restauracích snad neexistuje jídlo, do kterého by kuchař nevnutil alespoň lžíci mouky a tím u mnoha pokrmů nezkazil jak vzhled, tak i chuť. Nic není horšího než si k moučné omáčce dát moučné těstoviny.
Nicméně je zde tento recept a dále je naštěstí známo i to, že Mstislav Roztropovič považuje za jedinou myslitelnou přílohu tohoto pokrmu hranolky a s tím se tedy nedá, než souhlasit. Pokud je samozřejmě vůbec nějaké přílohy třeba .... jde to jíst i samotné.
Žádné komentáře:
Okomentovat