PIZZA NA 2 PLECHY (těsto z domácí pekárny)
250 ml vody
50 g oleje
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
400 g hladké pšeničné mouky (pokud přidáme polovinu celozrnné mouky, stačí dohromady 360 g)
1 lžička sušeného droždí
Program těsto (k okamžitému použití). Chceme-li si těsto připravit den, dva dopředu, necháme suroviny pouze zamíchat programem, který ani nemusí ohřívat. Zcela vynecháme kynutí a těsto ihned z pekárničky vyndáme, upravíme do koule a pomažeme olejem. Kouli vložíme do většího igelitového sáčku, který ponecháme otevřený, jen lehce přehneme jeho vršek. Sáček vložíme do mísy a tu do lednice. V lednici těsto krásně a pomalu vykyne. Lze je použít na mnoho různých výrobků.
Pizzu nikdy nemažeme kečupem, raději protlakem, který můžeme ochutit olejem a kořením. Ideální je uvařené sugo z čerstvých rajčat nebo drcených rajčat z konzervy.
Pečeme v dobře rozehřáté troubě na 240°C / 12-15 minut podle síly těsta a množství oblohy.
3 PLECHY
380 ml vody
80 g oleje
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
600 g hladké pšeničné mouky
1,5 lžičky sušeného droždí
Pozor, do malé pekárny se toto množství nemusí vejít!
JINÉ TĚSTO NA PIZZU (množství podle velikosti hrnku, zde myšlen šálek - 200 ml, na 1 plech)
2 hrnky hladké pšeničné mouky
1 lžička soli
1 lžička sušeného droždí
1 hrnek vody
Ve větší míse z plastu smícháme mouku, sůl a droždí a potom zamícháme s vodou tak, aby nezůstala žádná suchá mouka. Dále nemícháme a hlavně vůbec NEPRODĚLÁVÁME! Hodně záleží na druhu mouky, který použijeme. Pokud použijeme mouku s označením PIZZA, je třeba přidat do těsta více vody. Nejspíš bude stačit pár lžic, možná 3.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 12 - 24 hodin stát při pokojové teplotě, například na chladničce.
Hotové těsto vyklopíme rovnou na plech pokrytý papírem a rozmačkáme mastnýma rukama.
Z tohoto těsta lze upéci i chleba nebo placky. Chutná jako ciabatta.
Těsto na pizzu potřeme rajčatovou omáčkou a potom osolíme a obložíme.
Dvě pizzy upečeme v troubě vyhřáté na maximum, horkovzduchem za 15 minut / 240°C.
50 g oleje
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
400 g hladké pšeničné mouky (pokud přidáme polovinu celozrnné mouky, stačí dohromady 360 g)
1 lžička sušeného droždí
Program těsto (k okamžitému použití). Chceme-li si těsto připravit den, dva dopředu, necháme suroviny pouze zamíchat programem, který ani nemusí ohřívat. Zcela vynecháme kynutí a těsto ihned z pekárničky vyndáme, upravíme do koule a pomažeme olejem. Kouli vložíme do většího igelitového sáčku, který ponecháme otevřený, jen lehce přehneme jeho vršek. Sáček vložíme do mísy a tu do lednice. V lednici těsto krásně a pomalu vykyne. Lze je použít na mnoho různých výrobků.
Pizzu nikdy nemažeme kečupem, raději protlakem, který můžeme ochutit olejem a kořením. Ideální je uvařené sugo z čerstvých rajčat nebo drcených rajčat z konzervy.
Pečeme v dobře rozehřáté troubě na 240°C / 12-15 minut podle síly těsta a množství oblohy.
3 PLECHY
380 ml vody
80 g oleje
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
600 g hladké pšeničné mouky
1,5 lžičky sušeného droždí
Pozor, do malé pekárny se toto množství nemusí vejít!
JINÉ TĚSTO NA PIZZU (množství podle velikosti hrnku, zde myšlen šálek - 200 ml, na 1 plech)
2 hrnky hladké pšeničné mouky
1 lžička soli
1 lžička sušeného droždí
1 hrnek vody
Ve větší míse z plastu smícháme mouku, sůl a droždí a potom zamícháme s vodou tak, aby nezůstala žádná suchá mouka. Dále nemícháme a hlavně vůbec NEPRODĚLÁVÁME! Hodně záleží na druhu mouky, který použijeme. Pokud použijeme mouku s označením PIZZA, je třeba přidat do těsta více vody. Nejspíš bude stačit pár lžic, možná 3.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 12 - 24 hodin stát při pokojové teplotě, například na chladničce.
Hotové těsto vyklopíme rovnou na plech pokrytý papírem a rozmačkáme mastnýma rukama.
Z tohoto těsta lze upéci i chleba nebo placky. Chutná jako ciabatta.
Těsto na pizzu potřeme rajčatovou omáčkou a potom osolíme a obložíme.
Dvě pizzy upečeme v troubě vyhřáté na maximum, horkovzduchem za 15 minut / 240°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat