28. 9. 2008

Hamburgery z obilných vloček

  • ¼ kg ovesných nebo pšeničných vloček
  • 1 vejce
  • česnek, majoránka, sůl
  • strouhanka
Vločky namočíme do studené vody. Ovesné stačí namočit na čtvrthodinku, pšeničné raději alespoň na hodinu. Pak vodu důkladně slijeme a přidáme vejce, koření a sůl. Je lepší okořenit více, než jsme zvyklí třeba u sekané, protože vločky nemají tak výraznou chuť jako maso a spoustu chuti "pohltí".
Nakonec přidáme strouhanku, tolik aby vznikla hmota, která drží dobře pohromadě a neroztéká se. Přibližně jako na masovou sekanou. Lžící nabíráme kousky a klademe je asi 10 cm od sebe na hladké prkénko nebo na kousek pečícího papíru. Na hromádku položíme kousek mikroténu a zploštíme ji rukou do tenka, přibližně na 5-8 mm, prostě jak se podaří :-) , pak ji podebereme obracečkou a dáme smažit na pánev do trochy oleje.
Podáváme s tenoučkými krajíčky chleba s kečupem, hořčicí a cibulí. Jsou nečekaně výborné!
Pokud chleba nemáme, nevadí, použijeme jednu placičku místo chleba a druhou dáme navrch :-).

Žádné komentáře: