8. 5. 2009

Růžový koláč nebo dort

V dortové formě o průměru 21 cm upečeme piškot z 5 vajec a dvakrát jej prokrojíme (lépe se krájí až druhý den). Uvnitř pak dvakrát natřeme ovocným krémem a navrch a po stranách krémem ze šlehačky.
Pokud připravujeme jen jako rychlý koláč, stačí piškot jen ze 3 vajec, který neprokrojíme ale namažeme napřed ovocným krémem a navrch krémem šlehačkovým a ozdobíme.

ovocný krém:

250 g jahod rozmačkaných s cukrem
250 g krémové kysané smetany
1 instantní vanilkový pudink (do 300 ml mléka)
(citrónová šťáva)

Rozmačkané a oslazené jahody smícháme s kysanou smetanou a práškem na pudink a promícháme metlou. Podle chuti můžeme přidat i citrónovou šťávu.


šlehačkový krém:

150 g šlehačky
1 šlehačka v prášku (do 150 ml mléka)
mandlové lupínky nebo čokoláda na ozdobu
Prášek na šlehačku ušleháme se šlehačkou místo mléka.

Žádné komentáře: