19. 3. 2016

Houskový knedlík

na 2 knedlíky:

200 g polohrubé mouky
200 ml vody
sůl
1/2 balíčku prášku do pečiva
(1 lžíce polévkového droždí
nebo 1 lžička sušených kvasnic)
2 housky

Vše kromě housek smícháme na těstíčko. Přidáme housky pokrájené na 1 cm kostky a dobře vmícháme. Necháme chvíli odstát a zatím si dáme vařit vodu.
Odstáté těsto rozdělíme stěrkou napůl a postupně vhodíme každou půlku na pomoučněné prkénko a vyválíme kouli a z ní knedlík.
Knedlík vaříme 25 minut v osolené vodě. v polovině vaření jej otočíme. Krájíme nití.
Droždí se dávat nemusí, je jenom na zlepšení chuti.
Recept jsem našla na Labužníku.

Žádné komentáře: