21. 6. 2013

Lehká "majonéza" bez oleje



200 g balení sýra cottage
1 vajíčko na tvrdo
sůl
pepř


Vše vložíme do vyšší nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou hmotu. Vejce musí být vystydlé.
Může se stát, že se podaří koupit cottage sýr poněkud více tvarohovité a málo smetanové konzistence, takže se při mixování nedaří hmotu zcela vyhladit. Není třeba se lekat, stačí přihodit další vejce.
Cottage sýr by měl sestávat z hladkých peciček čerstvého sýra rovnoměrně rozdělených ve smetanové "omáčce". Pokud vyklopíte spíš tvaroh, dá se hmota zachránit právě přidáním dalšího vejce a příště takový materiál nekupovat!

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To je bomba, moc se mi taková majonéza líbí, vyzkouším. Jindra

am řekl(a)...

Ahoj Jindro!
Chodíváte se ke mně asi kouknout častěji. Díky za přízeň. Tahle majonéza mi moc chutná. Mám ráda majonézu bez octa nebo citronu. Doufám, že vám taky zachutná a přeju pěkný večer

nigina řekl(a)...

Fúha! Tak toto čo najskôr vyskúšam. V prvom momente to príde čudné, že z toho vznikne hladká majonéza :-) Ale zmysel to dáva, lebo žltok , resp. lecitín v ňom má emulgačné schopnosti. Tkže pekne viaže vodu a tukové komponenty ...

am řekl(a)...

Je to tak, člověka překvapí, jak je to hladké. Díky za přečtení :-)

Anonymní řekl(a)...

Vynikající!!! Sice jsem na místo cottage sýru použil tavený sýr s přidáním trochy mléka ale výsledek je bomba. Děkuju za inspiraci ;)

am řekl(a)...

Ahoj! díky za vyzkoušení i komentář :)