13. 12. 2009

Hovězí Chop suey à la priscila-rajka: v pomalém hrnci

800 g libového hovězího
4 lžíce vody
4 lžíce tatarky
4 lžíce bílého jogurtu
sůl
2 hrsti houby Jidášovo ucho, nalámané
2 lžíce koření (od Antonína) chop suey

2 rovné lžičky škrobu
3 lžíce vody
350 g mražených nebo čerstvých zelených fazolek
1 pórek
1 lžíce oleje


Maso nakrájíme na přibližně čtyřcentimetrové kostky. V nádobě je promícháme s ostatními ingrediencemi, kromě zeleniny, kterou upravíme zvlášť, a také škrobu. Vaříme 4(8) hodin. Půl hodiny před dovařením přidáme na zahuštění do nádoby škrob s vodou a začneme s přípravou zeleniny.
Napřed dáme na olej smažit pokrájené fazolky, podlijeme, podusíme, vysmažíme a pak přidáme i nařezaný pórek a chvíli také restujeme. Nakonec zakápneme vodou, necháme dojít pod poklicí a před podáváním vmícháme do hotového pokrmu.
Příloha - rýže.

Žádné komentáře: