25. 10. 2008

Superlativní krůtí pečínka na česneku, cibuli a hořčici

  • 800 g vykostěného krůtího stehna
  • 8 lžiček plnotučné hořčice
  • 8 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1 lžíce směsi koření na mleté maso (majoránka, pepř, nové koření, zázvor, muškátový květ), např. od Vitany
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • ½ lžíce kmínu
Maso nasekáme na 6 – 8 špalíčků. Je to celkem členitý kousek, takže je to tak lepší, než jej ponechat vcelku. Česnek nahrubo rozsekáme, cibuli nasekáme na měsíčky a pak vše vložíme do mísy nebo uzavíratelné nádoby a promícháme či protřeseme a necháme uležet nejméně 24 hodin. Vaříme 3:30 (7) hodin. Maso lze použít jakékoli libové vhodné na pečení, vepřové, kuřecí, prostě co máme.
Příloha: bramborové knedlíky (špenát).

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Pomalý hrnec vlastním již delší dobu, ale musím přiznat, že jsem jej nepoužívala tak často, jak by si zasloužil. :-) vždyť je tolik krásných receptů.
Tento recept jsem dělala už několikrát...z krůtího a přestože byl pokrm moc dobrý, zdaleka nevypadal tak pěkně jako tady na fotce. :-)) Taky se mi zdá, že cibule není udělaná podle mých představ, ale to je tak u všech jídel, jak jsem zjistila.
Každopádně se chystám i na další Vaše recepty z pomalého hrnce a věřím, že to bude opět dobrota. Díky. Sid.

pris řekl(a)...

Díky za vyzkoušení. Mám tu receptů do PH opravdu dost a hodně také experimentuji. Některé maso pustí hodně šťávy samo, k jinému je třeba přidat hrnek vody, ale je to vždycky úspěch. Hlavně maso na omáčky je z PH výborné. Do omáček dávám vždycky sušenou smaženou cibuli, ale když není, je lepší ji předem osmažit v pánvi. Přeji Vám mnoho úspěchů a radosti z vaření!