23. 9. 2008

Sloní žrádlo

Další stálice v mnoha tuzemských kuchyních z dob dnes už docela pradávných. Tentokrát tak, jak jsem si ji od někoho opsala já. Čas domácích pomazánek možná už tak trochu minul, ale je to dobrota. Jak by řekl strýc František, suroviny nic moc, ale výsledek skvost. A navíc, domácí výroba má své výhody. Protože když víte, co jste si do jídla dali, skáče do krku mnohem bezstarostněji.
Napřed si necháme v rendlíku probublat a vychladit tuto marinádu:
Po 3 lžících:
  • oleje
  • octa
  • kečupu
  • worčestru
  • plnotučné hořčice
Dále vezmeme 500 g jemného měkkého salámu a nastrouháme ho na slzičkovém struhadle nebo umeleme.
Přidáme do něj:
  • 200 g ochucené majonézy
  • 2 cibule o velikosti naší chuti na cibuli, nakrájené najemno
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • 2 sladkokyselé okurky nastrouhané na slzičkovém struhadle
  • sůl
  • pepř
  • vychladlou marinádu
Je rozumné nechat výslednou hmotu trochu proležet v lednici. Stačí dvě hodinky a může se mazat, třeba na suché toasty.

Žádné komentáře: