28. 9. 2008

Jablkový salát jako příloha

  • 3 malé mrkvičky
  • 3 sladkokyselé okurky
  • 3 jablka konstantní jablečné velikosti
  • 1 nožka měkké silné klobásy nebo kus šunky nebo salámu
  • ½ lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce ochucené majonézy
  • 1 malá plechovka sterilovaného hrášku bez nálevu
  • sůl
  • pepř

Mrkev nasekáme na jemno, okurky a klobásu nahrubo. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vše smícháme i s ostatními ingrediencemi a můžeme hned podávat.

Salátek se hodí buď samotný, nebo s bramborovými plackami či jako příloha k řízkům, sýru a pod. Je úžasně šťavnatý.

Žádné komentáře: